בלוג - מאמרים אחרונים

מוקפץ אסייתי רענן

צהריים קלילים ורעננים לכבוד ימי הקיץ החמים.

אז נכון שבצהריים חשוב לאכול אוכל מבושל. עיקרי. ומשביע. (כי לא מומלץ להשאיר את הארוחה הכבדה לערב, קרוב לחושך ולשינה) 

אבל אצלינו בישראל, הקיץ מאוד חם, ורוב האנשים סובלים מקושי לאכול אוכל כבד בעונה זו של השנה, ומעוניינים במנה שתזין, תשביע, וגם תשאיר אותם ערניים במהלך היום.

חשוב למצוא פתרונות שאינם דווקא סלט. כי עם כל הבריאות שיש בירקות, זוהי אינה מנה שמומלץ לאכול כארוחת צהריים הקבועה שלנו.

 

מצאתי לכם פתרון, אטריות זכוכית אסייתיות (יש מי שמכנה אותן אטריות שעועית, ויש כאלה שפשוט מכנים אותה לפי תיאורם, אטריות אורז דקיקות)

מכירים?!!??

הן קלילות, וניתן להעניק להן כל טעם שרוצים על ידי השרייתן בתבלינים האהובים.

 

אז הינה לכם דוגמא אחת, מתוך הרבה.

כמובןןןןןןן שחובה לשלב אותן עם מגוון ירקות. וחלבון מועדף ( עוף/בשר/טופו/ביצה/דג)

בכל מצב ממליצה להקפיץ הכל בשמן זית.

ואם משלבים ירקות מצליבים, כגון: ברוקולי, כרוב, כרובית וחבריהם, נחלוט אותם לפני הכל.

 

מצרכים:

שקית אטריות זכוכית 

ירקות אהובים ומתאימים למוקפץ אסייתי ( לדוגמא: כרוב, גזר, גמבה, שעועית ירוקה, נבטים, פטריות מסוגים שונים, זוקיני, תרד ומה שעולה בדעתכם)

חלבון מועדף: עוף/בשר/טופו/ביצה/דג (ממליצה להשרות אותו לפני הכל בתיבול הרצוי כדי שיספח את הטעמים)

תבלינים: אני אוהבת מלח, פלפל, צ'ילי, כורכום, פפריקה

ורטבים: סויה, שמן שומשום ומעט סילאן (פחות בעד טריאקי כי הוא עמוס סוכר מזוקק וחומרים משמרים!)

תוספות מעניינות למעלה: בצל מיובש/ שום גבישי/ בוטנים טבעים קצוצים/ לימון/ עלים ירוקים לדוגמאת נענע, כוסברה, פטרוזיליה ועוד…

 

אופן ההכנה: 

-בוחרים מחבת ווק רצינית ואיכותית =)

-משרים בקערה נפרדת עם רוטב ותבלינים , את מנת החלבון שבחרנו. 

-במקביל על המחבת משפריצים כמה שפריצים של שמן זית, מעבירים לתוכה בצל ושום קצוצים. וממתינים עד להשחמה.

-בינתיים חותכים את שלל הירקות שבחרנו הפעם ומתחילים להוסיפם לווק לפי סדר הקושי שלהם (לדוגמאת גזר, שהינו ירק קשה נשים ראשון כדי שיהיה לו את הזמן הרב ביותר להתרכך למידה הנכונה, ופטריות שהינן רכות ועדינות נבחר לשים בסוף על מנת שלא יעלמו לנו)

!!פרט חשוב, מומלץ להקפיץ את הירקות כולם, עד לרמה של 'AL DENTE' = חצי עשוי, על מנת לשמור על ערכיהן התזונתי.

-מוסיפים עוד ועוד ירקות ותוך כדי מרטיבים על ידי הרטבים הנוזליים (סויה, שמן שומשום, סילאן) וכן, מתבלים בתבלינים הרצויים.

-לאחר שזיהינו שרוב הירקות ברוך האהוב עלינו, ניתן להוסיף את מנת החלבון שהושרתה מבעוד מועד ולתת לה להתבשל ולהשחים.

-באש נפרדת נבשל את המרכיב האחרון לחגיגת הטעמים הזו, אטריות הזכוכית. לפי ההוראות שעל גבי השקית (הליך פשוט וזריז מאוד) . נשטוף אותן במים קרים ונסנן. נעביר אל המחבת המלאה בכל טוב. 

-נערבב את כל תכולת מחבת הווק מספר ערבובים טובים. נטעם ונתקן רטבים ותבלינים. 

-ניתן עוד מספר דקות קצרות להתאחדות כל המרכיבים יחדיו, העברת טעמים ושילוב מרקמים

-רגע לפני הסוף, נקשט ונסגור את ההגשה עם התוספות המעניינות שבחרנו. אני ממש ממליצה: בצל מיובש, נענע שטופה וקצוצה, וכמה טפטופי לימון טרי- שילוב של מרכיבים אשר מקפיצים את המנה ומוסיפים לאופי הרענן שלה.

 

מגישים לשולחן ומתפנקים. בתאבון=)

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן