שייק ירוק

ירוק בעיניים ♠ חתיכות בשיניים –

 

כולם מדברים על השייק הירוק הזה…

יש את אלה, שפותחים כל בוקר עם "הדבר הנפלא הזה"

ויש את אלה שלא מוכנים לשמוע על "הדבר המזעזע הזה"

איפה אתם ממוקמים על הציר?

מוכנים לשמוע קצת דיבורים עליו?…. ואולי תיהיו אמיצים וגם תנסו איזה סוג?…..

 

מה יש מאחורי כל זה, ולמה בכלל שווה להתאמץ ולנסות?…

ירוקים בכללי, ועלים בפרט מכילים מיליונים של דברים טובים, בריאים ומזינים לגוף שלנו..נוסף לזה אנו בוחרים להכניס ולשלב אל תוך כל הירוק הזה עוד מספר מרכיבים התורמים לרמת הבריאות של השייק וכך משיגים שילוב מנצח של מרכיבים היוצרים הרמוניה מושלמת להזנה המיטבית לגופינו.

אז מה למשל?

ויטמינים – עלים, פירות, זרעים ואגוזים מכילים שלל קבוצות ויטמינים, ביניהם:

B – ויטמינים החשובים לאיזון וחיזוק מערכת העצבים

K – לא כולם יודעים אך קיים בשתי נגזרות חשובות , האחת 1K: מסייע בתהליך קרישת הדם שלנו, ונמצא במזונות מן הצומח. והשנייה 2K: מסייע בעיקר בשמירה על בריאות העצמות, על יכולת ספיגת הסידן בעצמות ועל צפיפות העצם, עוזר גם למנוע הצטברות של סידן בעורקים, ויש לו תפקיד בתהליך קרישת הדם. נמצא במזונות מן החי ובמזונות מותססים, וכן נוצר בגוף על ידי חיידקי המעי הגס, שגם יודעים להפוך חלק מויטמין K1 שמגיע לגוף ל2K.

C – שחקן החיזוק של מערכת החיסון, ש'בלעדיה, אנחנו חצי בנאדם' =)

אומגה 3 – אנטי דלקתית וחשובה מאוד להגנה על כלי הדם וחיזוק הלב.

נוגדי חמצון – בעיקר בעלים שנשתמש, קיימים נוגדי חמצון שיחזקו את הגוף בפני דלקות ואף סרטן.

ברזל – אחד המינרלים החיוניים ביותר לגופינו המאפשר לנו תפקוד בריא ותקין. חוסר ברזל מתבטא בעייפות רבה, תשישות, חולשת ציפורניים, נשירת שיער, כאבי ראש, סחרחורת ועוד….

מגנזיום ואשלגן – שני מינרלים חיוניים המגינים על בריאותינו, מחזקים את הגוף ומסייעים להפחת לחץ הדם על ידי תלות האחד בשני, ולכן מאוד חשוב שימצאו במידה הנכונה, ובאיזון המתאים.

סיבים תזונתיים – ואוו, לסיבים התזונתיים תפקידים רבים!  מסייעים למערכת העיכול, לניקוי הרעלים שבה, לשיפור הספיגה שלה, לתפקוד ראוי ואיכותי שלה, ועל כן לתהליך פריסטלטיקה תקין, שחשוב מאוד להוצאת פסולת מגופינו. נוסף לזה תורמים בספיגת הסוכר בדם, כך שומרים על רמות סוכר מאוזנות ומונעים נפילות אנרגיה קיצוניות. ואולי מה שהכי יעניין אתכם…הם מגבירים את תחושת השובע! מאמינים?!…..

(אז מי שאומר לכם, "מה זה שייק בתור ארוחה?-  זו רק שתייה, אני אהיה רעבה שעה אחר כך"- טועה ובגדול!!!)

 

איך מכינים?

חשוב ביותר לדעת: לא חייבים להתקבע על שייקים מוכנים מראש, קיימים מספר דגשים עיקריים שאם תעקבו אחריהם תוכלו ליצור לעצמכם שייק המתאים להעדפות, לרצונות ולצרכים שלכם:

  1. בחרו שני סוגי עלים מתוך הדוגמאות הבאות:

½  כוס תרד

½  כוס נענע

½  כוס קייל

½  כוס בזיליקום

½  כוס כרוב סיני ('פאק צ'וי')

5 עלי חסה

3 סלרי (גבעול ועלים)

4 עלי רוקט

 

  1. בחרו 2 אפשרויות פרי, כתוספת טעימה ובריאה:

½  בננה

½  תפוח עץ

½  אגס

½  אפרסמון

¼  מנגו

¼  אננס

1/3  כוס גרעיני רימונים

4  תותים בינוניים

1  תמר ללא גרעין

½  כוס אבטיח

או כל פרי אחר שעולה על דעתכם…

 

  1. בחרו 2 מנות של שומן בלתי רווי

1 כפית זרעי צ'יה

1 כפית זרעי פשתן טחונים

½ כף טחינה גולמית

½ כף ממרח שקדים

2  כפות אבוקדו

5 אגוזים מסוגים שונים

 

  1. בחרו בסיס לשייק

½  כוס מים (מומלץ קרים קרים)

½  כוס משקה חלב (פרה, שקדים, קוקוס, סויה, שיבולת שועל, אורז …..)

½ כוס מיץ טבעי וטרי!! (רימונים, תפוזים, לימונים, גזר ועוד)

1 גביע יוגורט

**חשוב לדעת שסוג הבסיס שנבחר ישפיע באופן כזה או אחר על תכולתו האנרגטית של השייק.

 

  1. תוספות מיוחדות

ניתן להוסיף לשייק תוספות קטנות שעושות הבדל גדול, בעיקר תזונתי ובריאותי, אך הרבה פעמים גם בטעמים ובמרקמים. הינה לכם כמה דוגמאות:

-1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי (מעניק סגולות חיזוק מערכת חיסון, הרגעת מערכת עיכול, איזון מערכת הנשימה, הורדת רמות דלקת וכאב)

– 1 ס"מ שורש כורכום טרי (מעניק סגולות אנטידלקתיות חזקות)

– חצי כפית קינמון (מאזן רמות סוכר בגוף ומעלה תחושת שובע)

– כפית קקאו ( מוערר , עשיר במינרלים ונוגדי חמצון , מחזק עצמות, מקל על רמות כאב והכי חשוב, מעניק רוגע, שלווה ושמחה)

– כפית אבקת מאצ'ה ( עשיר בנוגדי חמצון וחומצות אמינו, מאזן הורמונלי, מפחית רמות כולסטרול רע ומזרז קצב חילוף חומרים, מרגיע ומאזן)

– ½ לימון סחוט ( תוספת נפלאה של וויטמינים החשובים למערכת החיסון והנשימה, לניקוי כלי דם וכבד, להמרצת מצב רוח טוב, וכמובן לטעמים חמצמצים ומרעננים- הרי, לימון מוסיף המון! )

-ספירולינה= אצה כחולה. ( נחשבת לsuper food ומכילה מלא דברים טובים; מכילה כמויות גדולות של חלבון, ועשירה במינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון ואומגה 3)

 

  1. הפעילו את הבלנדר

זירקו הכל פנימה, ולחצו 'הפעל' !

אין צורך בסדר מסוים, ניתן לשים הכל ביחד, להפעיל את המכשיר ולעצור בשלב בו המרקם מתאים לכם. יש מי שמעדיף מרקם חלק לגמרי ויש מי שאוהב להרגיש חתיכות.

**למעט האגוזים והזרעים שמומלץ להוסיף לקראת הסוף ולתת עוד 'פולס' קטן נוסף, זאת על מנת לשמור על ערכיהם התזונתי ולא להפוך אותם לאבק ….

 

  1. פנקו את עצמכם בכוס יפה, וקש מתכלה… ושתו בהנאה- בתאבון ולרוויה!

 

 

 

 

 

 

טיפים נוספים להשגת שייק מנצח =)

  • היו עדינים עם עצמכם –  אם אתם חדשים בתחום, אין צורך להתחיל מהעלים הירוקים המרים ביותר ו/או בכמות הגדולה ביותר, בדיוק כמו שאין צורך להגזים עם הג'ינג'ר הדומיננטי. בחרו להתחיל עם עלים עדינים יותר ובכמות קטנה יותר של טעמים חזקים, כדי שתוכלו להשיג חוויה טובה שתתרום לכם ברצון להמשיך ולהתמיד. בהדרגה החך שלנו מתרגל לטעמים ואז מומלץ לשנות, לגוון, לנסות את 'האקסטרים'.
  • הוסיפו עוד קצת בריאות לשייק – הוספה של קטגוריית ה'תוספות המיוחדות', כל פעם אפילו רק אחת. תתרום לחיזוק ושיפור הבריאות שלכם. ובהחלט לא רק שמוסיפים מנת בריאות חשובה, אלא דבר שיכול להוסיף טעם נפלא בשילוב המתאים והנכון.
  • הכניסו את השייק לשגרה שלכם– כדי להנות מהערך הבריאותי של השייקים , מומלץ וחשוב להכניס אותם כחלק אורח חיינו; כדי לשלב מגוון שייקים בתפריט השבועי שלנו באופן התואם את הלוז השבועי/ יומי שלנו. בין אם בכל יום ראשון, או כתחליף לארוחת בוקר, ברגע שמכניסים את השייק לשגרה, תוך 21 יום, השייק הופך להרגל קבוע וזורם .
  • סובלים ממחלה כלשהי או תסמינים קבועים? התייעצו עם מומחה – במקרה שיש לכם רגישות כלשהי למזון או בעיה רפואית, מומלץ מאוד להיעזר באיש מקצוע מומחה שידע לבחון את מצבכם ולהתאים את המזון בכלל והשייקים בפרט לצרכים האישיים שלכם.

לסיכום,

?? מה אני צריך כדי להכין שייק איכותי –

פירות וירקות טריים ו/או קפואים – ניתן לשלב בין השניים, תלוי בעונה ובהעדפות האישיות. שתי האופציות טובות.

שייקר איכותי – כיום ניתן למצוא בלנדרים ושייקרים בטווח מחירים רחב מאוד, החל בכאלה בכמה עשרות שקלים, ועד למתקדמים שעולים כמה מאות שקלים. ההבדל לרוב, במספר הפונקציות האפשריות, האחריות ומשך תקופת התקינות של המוצר. צריך לשים לב כי במקרים מסוימים העוצמה של המכשיר תלויה גם היא במחיר, ולעיתים עוצמה שאינה מספקת עלולה להוות בעיה בשימוש בפירות קפואים ו/או גריסת קרח, במידת הצורך.

החשוב, ואולי החשוב ביותר!!!!

שטפו היטב את הירקות והפירות  – אם אתם לא נוהגים לרכוש פירות וירקות אורגניים, צפוי לכם לא מעט ריסוס בשייק, אלמלא השקעתם מאוד בשתיפת המרכיבים. לכן הקפידו על עניין זה מבעוד מועד! עלים ירוקים דורשים הקפדה יתרה, מומלץ לשטוף אותם תחת הזרם למספר שניות, ואפילו אולי בתוך מסננת, אל תסתפקו בשטיפה של העלים החיצוניים בלבד.

הכל עניין של מינון- ייתכן ויש לכם את המרכיבים הדרושים, את המתכון המלהיב ואת הלהט וההתלהבות, אך הטעם לא יוצא כמו שרציתם. אל תתיאשו!!! נסו לשחק עם המינונים. יותר מזה, פחות מזה: הרבה עלים ירוקים שווה יותר בריאות, אך הרבה פעמים זה עלול להגיע גם עם יותר מרירות. אז נוריד קצת עלים , ונוסיף קצת פרי ואולי נצליח לאזן את הטעם. גם החלטה של בסיס השייק יכולה להיות מאוד משמעותית. נסו שוב ושוב, עד שתמצאו אות המושלם שלכם. כך במקביל להשגת חוזק ובריאות , תוכלו להנות מהטעמים והסיכוי שתתמידו בשתיית שייקים, יעלה!

 

?? איך אדע האם שייקים זה דבר שמתאים לי? ואם כן, מאיזה סוג? וכמה!?"

מזמינה אתכם להיפגש עימי. לאחר פגישת אבחון ראשוני נוכל להתאים בצורה המדויקת ביותר את תפריט התזונה התואם את הצרכים שלכם, את המטרות שלכם ואת אורח החיים שלכם. וכמובן, שכך נוכל לדייק את השייק הפרטי שלכם .

 

ו…יאללה…

לכו להתפנק על איזה שייק =)

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן