ערב בפרובאנס
כל ערב אותו סיפור…עוד פעם ביצה?…גבינה?…טחינה?..ירקות?
נכון שאפשר פעם עין, פעם מקושקשת, פעם אומלט פטריות…
והירקות…לעיתים מופיעים כסלט קצוץ ולעיתים נותנים הופעה של חיתוך גס או בכלל מסתתרים בתוך סנדוויץ'
אבל תכלס, זה אותה גברת, בשינוי אדרת… וכבר הפכה למשעממת הגברת הזו!
אז איך נפרוץ את גבולות הדמיון? נפיג את השעמום? נעורר את היצירתיות!?
אתן כאן פתרון אחד מיני רבים, שבטוח יגיעו בהמשך נלווים למתכונים נוספים….
הכי חשוב- פיתחו את הראש וצאו מהקופסא!
שיברו חוקים ומוסכמות… (לפחות באוכל זה מותר ואף מומלץ!!!)
על קרפ מלוח…. כבר שמעתם?!
ברור לכם שנלך כאן על בריאות, והקרפ יהיה מוכן ממרכיבים מזינים , אבל, או בלי אבל- מבטיחה לכם שהוא מדהים לא פחות מקרפ צרפתי אותנטי וטעים!
ניתן להכין אותו בווריאציות שונות ומגוונות, חומר הגלם יכול להשתנות וכמובן שגם התוספות.
אז הינה לכם 3 מתכונים שונים אך דומים.
שלושתם ללא גלוטן, עשירים בחלבון, בוויטמינים ומינרלים משמעותיים, וגם מכילים כמות נאותה של סיבים תזונתיים שכדאי וחשוב שיהיו חלק מהתזונה שלנו.
קבלו אותם:
- קרפ כוסמת ירוקה: (כ6 קרפים, תלוי בגודל המחבת)
מצרכים-
1 כוס כוסמת ירוקה
1 כוס מים מינרלים
1/2 כוס חלב (או כל תחליף חלב )
2 כפות שמן זית
כפית מלח
*ואם רוצים לשדרג את הצבע ולחזק את כמות הוויטמינים, ממליצה להוסיף גם חצי חבילה של עלי תרד בייבי (יצא טוב גם אם אין לכם)
אופן ההכנה-
חשוב להשרות את הכוסמת בהרבה מים, כשעתיים קודם.
לאחר מכן, לסנן טוב
לטחון בבלנדר יחד עם שאר המרכיבים שצוינו מעלה
לחמם מחבת איכותית (כדאי 'נונסטיק')
לזלף מהבלילה למידה בה כל המחבת מכוסה,
להפוך לאחר 2 דקות לעוד דקה ולהוציא החוצה.
למלא בכל טוב…
ובתאבון =)
- קרפ עדשים כתומות:
מצרכים-
2 כוסות עדשים כתומות שהושרו לילה קודם, ונסנן! (ברור שכמות גדלה אחרי השריה וזה בסדר)
1/3 כוס קמח טפיוקה/ אחר שנוח וזמין (קחו בחשבון שהבחירה תשפיע על המרקם, אבל תמיד שווה לנסות!)
1.5 כפיות מלח
חצי כוס חלב/ כל תחליף חלב שאוהבים
אופן ההכנה-
שמים בבלנדר את כל הרכיבים ומים קצת יותר מכיסוי. טוחנים למרקם חלק.
שלב התססה שאינו חובה: מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים ל-6-8 שעות (בקיץ 4-6 שעות). אפשר גם להכין מיד בלי השלב הזה, אך ממש שווה לחכות.
מחממים מחבת נון סטיק טובה ושטוחה. יוצקים כחצי מצקת ובעזרת החלק הקמור שלה פותחים את הבלילה בתנועה מעגלית מהמרכז החוצה כך שנוצר קרפ דקיק ביותר.
כשהקרפ שזוף מלמטה הופכים בעדינות בעזרת תרווד ומטגנים עוד כמה שניות מצד שני.
*מומלץ להניח את המוכנים בצלחת עם צלחת נוספת מעליה על מנת למנוע התייבשות של הראשונים, עד לסיום הכנת האחרונים.
ממלאים בדברים שאוהבים
וזוללים…
- קרפ שיבולת שועל:
מצרכים-
4 ביצים
1/2 כוס חלב צמחי/רגיל
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
1/4 כוס קורנפלור / קמח טפיוקה
(אפשר להגדיל את כמות השיבולת ולהימנע משימוש בתיסוף האחר- לבחירתכם, ישפיע על המרקם, יהיו שיתחברו יותר ויהיו שפחות)
אופן ההכנה-
נכניס לבלנדר את כל המרכיבים ונטחן היטב. (אפשר להשתמש בקערה ומטרפה ולערבב ממש טוב)
נחמם מחבת קרפ או מחבת שטוחה נונסטיק לחום גבוה מאוד. כשהמחבת חמה, ננמיך את האש לאש בינונית. בעזרת מצקת נשפוך את הבלילה למרכז המחבת החמה ונפזר את הבלילה לכל חלקי המחבת.
נמתין כמה שניות עד שדפנות הקרפ מתחילות להתייבש ונחלץ את דפנות הקרפ בעזרת תרווד. כשייווצרו בועות קטנות על כל חלקו העליון של הקרפ והוא יתחיל להתייבש מעט, נהפוך אותו לצידו השני לכמה שניות נוספות.
נכין עוד ועוד ועוד עד כדי ערמת קרפים ענקית
נמלא
ונטרוף =)
! את כל הקרפים ניתן לשמור בשקית אטומה במקרר עד 4 ימים
כאשר מוציאים מהמקרר מומלץ לחמם טיפונת על מחבת ורק אז למלא, לגלגל ולאכול
לגיוון : ניתן להכין את הקרפים שיהיו במנות כפולות ואז יותר עבים (לכיוון פנקייקס) ו/או גם מלאים וקטנים ולהפכם ל'כיס מילוי' כמו פיתה.
יאללה חברים, באיזה מתכון היום אתם בוחרים!?…
נסו את כולם, כל אחד יחיד ומיוחד
שיהיה לכם בכיף
ויאמיייייי
נתראה בצרפת
בתאבון!
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!